MENY LUKK

Anskaffelse av nytt fagsystem i barnevernstjenesten i Nord-Østerdalen

Barnevernstjenesten i Nord-Østerdalen har inngått avtale om å kjøpe det moderne saksbehandlingssystemet Flyt Barnevern fra Visma. Etter en anbudsrunde som pågikk sommeren 2024, hvor Visma og NetCompany konkurrerte, ble avtalen med Visma signert 13. september 2024. Det nye systemet forventes å være i full drift våren 2025. Dette innebærer en overgang fra den nåværende Familia on-prem-løsningen, som også inkluderer migrering av historiske data, til en ren skyløsning i Flyt Barnevern.

Hva betyr dette for barnevernstjenesten?

Det nye fagsystemet vil gi ansatte i barnevernstjenesten større fleksibilitet i arbeidshverdagen. Med Flyt Barnevern kan de jobbe fra hvor som helst, takket være systemets skybaserte teknologi og sikker pålogging. Det vil sikre en tryggere og mer effektiv saksbehandling gjennom godkjent arkivkjerne og integrasjon med nasjonale felleskomponenter samt andre Visma-applikasjoner. Dette støtter opp under den nasjonale digitaliseringsstrategien for offentlige tjenester, og det nye systemet vil også inkludere innføringen av DigiBarnevern.

Barnevernstjenesten ser frem til et nært og godt samarbeid med Visma, og sammen skal de sørge for en smidig overgang til det nye systemet. De fagkonsulentene som er involvert i prosjektet fra både barnevernstjenesten og Visma, er dyktige og erfarne, noe som legger et godt grunnlag for suksess.

Fordeler med det nye systemet

Med Flyt Barnevern får kommunen et verktøy som er skreddersydd for å møte de krevende behovene innen barnevernssaksbehandling. Systemet legger til rette for sikker behandling av personsensitive opplysninger, dokumentasjon, analyse og offentlig rapportering. Lederne får bedre oversikt over arbeidsflyt, kan følge opp frister og hente ut nøkkeltall og statistikk, noe som gir bedre styring og kontroll over arbeidet i tjenesten.

Systemet integreres også med nasjonale felleskomponenter, noe som betyr at kommunikasjon og informasjonsflyt blir mer sømløs og digital. Dette innebærer også mulighet for elektronisk signatur, samt utsendelse og mottak av digital post via KS sine løsninger.

Et løft for digitaliseringen i kommunen

Innføringen av Flyt Barnevern markerer et viktig steg i kommunens digitaliseringsarbeid. Ved å ta i bruk en helhetlig skyløsning som effektiviserer arbeidsprosesser, styrker sikkerheten og gir bedre fleksibilitet for ansatte, tar barnevernstjenesten i Nord-Østerdalen et stort skritt fremover i å møte fremtidens behov.

For mer informasjon om Visma og Flyt Barnevern, kan du besøke deres nettsider:

Om Visma
Saksbehandling i Flyt Barnevern

Artikkelen er laget ved hjelp av generativ KI.