MENY LUKK

Hvordan beskytte våre digitale verdier?

Å beskytte kommunens digitale verdier trenger ikke være komplisert. Ved å bruke sterke passord, totrinnspålogging og sørge for regelmessige oppdateringer av programvare og applikasjoner, kan du redusere risikoen for digitale trusler betraktelig. Disse tiltakene er enkle å innføre, men de kan ha en stor effekt på sikkerheten. La oss bruke Nasjonal sikkerhetsmåned som en anledning til å styrke sikkerhetsrutiner og bevisstgjøring i kommunen.

Bruk sterke passord
Å bruke sterke, unike passord for hver enkelt konto er en av de mest grunnleggende, men effektive sikkerhetstiltakene du kan ta. Et sterkt passord bør være minst 14 tegn langt og inkludere en blanding av bokstaver, tall og spesialtegn. Unngå å bruke personlige opplysninger som navn eller fødselsdato i passordet ditt. Det er også lurt å bruke en passordadministrator for å holde styr på alle passordene dine, slik at du ikke trenger å huske dem selv.

Totrinnspålogging
Totrinnspålogging, også kjent som to-faktor autentisering (2FA), er et enkelt, men svært effektivt sikkerhetstiltak. Det innebærer at du må bekrefte identiteten din på to forskjellige måter før du får tilgang til systemene. For eksempel kan du, i tillegg til å skrive inn passordet ditt, måtte bekrefte identiteten din via en SMS-kode eller en autentiseringsapp. Dette gir et ekstra lag med sikkerhet og gjør det mye vanskeligere for uvedkommende å få tilgang til systemene dine, selv om de skulle klare å få tak i passordet ditt.

Regelmessig oppdatering av programvare og applikasjoner
En annen viktig sikkerhetsrutine er å sørge for at all programvare og alle applikasjoner er oppdatert til enhver tid. Produsenter oppdaterer jevnlig programvare for å tette sikkerhetshull som kan utnyttes av angripere. Ved å sørge for at programvare og applikasjoner alltid er oppdatert, reduserer du risikoen for at kommunen blir mål for disse sikkerhetshullene. Sett opp automatiske oppdateringer der det er mulig, og sørg for å informere ansatte om viktigheten av å installere oppdateringer så snart de er tilgjengelige.

Se video fra Norsis om temaet.
Lenke til video (eller klikk på bildet)

Hør lydversjon

Sikre dine digitale nøkler: Viktigheten av sterke passord

Det er fortsatt nasjonal sikkerhetsmåned, og noen budskap kan ikke gjentas for ofte! Et av dem er passord! I denne episoden diskuterer vi hvorfor passord fortsatt er et tema som må snakkes om. Lengden av passord hjelper ikke hvis det enkelt kan gjettes, og alle ansatte har et ansvar for å bruke gode passord. Lytt til ekspertråd og lær hvordan du kan beskytte dine digitale nøkler på best mulig måte.